Sla inhoud over

Basisschool De Horizon gaat na succesvol project een tegel leggen

Op vrijdag 20 februari 2009 waren alle ouders van de leerlingen van groep 6 van basisschool De Horizon getuige van de première van de film STOP! Deze film, gemaakt door juf Marjolein en alle kinderen van groep 6, is een verfilming van de bestaande musical tegen pesten van Benny Vredenproducties. RTV Dordt maakte opnamen voor het journaal van die avond en de volgende dag volgde nog een radio-interview voor Drechtstad FM.

Tijdens de première op 20 februari konden de ouders de film tegen betaling bestellen op dvd en verkochten de kinderen popcorn, limonade en ander lekkers. Het geld dat hiermee is opgehaald, is besteed aan de bekende stoeptegel met het lieveheersbeestje: het symbool tegen zinloos geweld en pesten.

De tegel zal op het schoolplein een mooi plekje krijgen, zodat alle leerlingen van De Horizon elke keer opnieuw worden herinnerd aan dit project en hopelijk laten ze mede hierdoor het pesten en ander naar gedrag naar anderen voortaan achterwege.

Op vrijdag 17 april rond 10.45 uur zal wethouder Lagendijk (onderwijs en welzijn) de tegel officieel onthullen op het schoolplein.