Sla inhoud over

Een spetterende jaarafsluiting over pesten voor BSO Brummen

Afgelopen donderdag was het weer zo ver; zoals elk jaar werd er ook dit jaar een eindfeest georganiseerd voor de Bso Blitz-kinderen (leeftijd 8 t/m 12 jaar) van Stichting Kindercentra Brummen en Eerbeek.

Een van de activiteiten was meedoen aan de musical STOP!. Deze gaat over pesten en de opbrengst van deze musical gaat naar zinloos geweld, Bart Rozema (toneeldocent) heeft deze musical in 15 weken van 1 uur met de kinderen ingestudeerd.
Zo kwam het plan om met de kinderen de avond het thema “plagen en pesten” te geven. Een thema wat altijd erg speelt onder schoolgaande kinderen.

Een aantal jongens hebben voor de afsluitingsavond een film gemaakt over “pesten” en is er door Femke een gedicht gemaakt over wat pesten met je doet en heeft zij deze aan iedereen voorgedragen. Twee meiden hebben zelf het symbool (lieveheersbeestje) op stenen geverfd, die de mensen, samen met nog meer eigengemaakte spullen, konden kopen. Bente en Julia waren de presentatrices van de avond en zij hebben hun “kostuum“ geheel zelf bedacht en gemaakt.

De zaal zat goed vol, de sfeer was geweldig, iedereen was enthousiast en de optredens uit de kunst!!

Alle opbrengsten van deze avond komen ten goede aan de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld! Wij zijn trots om te mogen vertellen dat de kinderen op deze avond 200 euro voor dit goede doel hebben verdiend!