Sla inhoud over

Anti-pestencampagne genomineerd voor de Nationale Kinderkroon!

De Nationale Kinderkroon is een onderscheiding voor het meest in het oog springende project in Nederland dat Stichting Kinderpostzegels Nederland financieel ondersteunt. Drie verschillende projecten maken kans op de Nationale Kinderkroon:

  • Stichting ‘Zo hoort het’
  • De weekendschool
  • De anti-pestencampagne van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld


Welk project met de eer gaat strijken, bepaal jij! Ga naar www.kinderpostzegels.nl. Op deze website kun je informatie en filmpjes vinden over de genomineerde projecten. Vanaf april kun jij je stem uitbrengen op jouw favoriete project. Het project met de meeste stemmen verdient uiteindelijk de Nationale Kinderkroon 2008. 'Voor kinderen door kinderen' dus.

Misschien vind jij de anti-pestencampagne wel het beste project! Lees hieronder het verhaal van Lin en ontdek wat de anti-pestencampagne voor Lin heeft betekend!

Het verhaal van Lin over de anti-pestencampagne

Wij hadden op de basisschool vaak last van pesten..
Dat kwam omdat er een meisje bij mij in de klas zat, waar iedereen vaak ruzie mee had.
Als iemand ruzie had met dat meisje liep iedereen met dat meisje mee. Het was vaak erg vervelend dat we ruzie hadden en we gingen daar dan ook vaak mee naar de leraren.

Anti-pestenposters
De leraren hebben toen de posters besteld van zinloos geweld. Een leraar van onze school kwam iedere maand een poster naar onze klas brengen en dan las ze voor wat er onder stond.. Ik vond de stukjes die eronder stonden altijd heel goed, want het raakte de kinderen uit onze klas echt. De leraar die het voorlas was ook leraar waar we dan altijd bij terecht konden als er ruzie was. Dan zaten we in de les en dan kwam de leraar binnen en had de poster bij, ze las dan eerst het verhaaltje eronder voor en daarna gingen we erover praten, dat konden we altijd heel erg lang.. dan ging de leraar weg en werd te poster opgehangen.

De anti-pestenposters hebben geholpen

Door de posters hebben wij eigenlijk het laatste jaar in groep 8 het aller-leukste jaar gehad. Want er werd veel minder gepest bij ons in de klas. Af en toe ging het nog fout maar voor dat we iets van Zinloos geweld wisten werd er bijna iedere week iemand gepest.
Ik wil jullie echt bedanken want zonder jullie was mijn laatste jaar op de basisschool echt niet meer leuk geweest, maar nu wat het een geweldig leuk jaar.

Bedankt,
Groetjes lin janssen


Uitslag
Ondanks vele stemmers hebben wij helaas niet de eerste prijs gewonnen. We feliciteren Stichting ‘Zo hoort het’ van harte voor het winnen van de Nationale Kinderkroon 2008!!