Sla inhoud over

CBS De Horizon uit Dordrecht sluit een bijzonder project af

Hallo,

Vanmiddag (20 februari 2009) hebben wij in groep 6 van CBS De Horizon een bijzonder project afgesloten. Omdat op onze school pesten helaas ook af en toe weer de kop op steekt hebben wij met de klas de musical "Stop" (Benny Vreden) ingestudeerd. We hebben er een anti-pesten project aan gekoppeld én een filmproject. We hebben de musical namelijk niet 'gewoon' uitgevoerd, maar we hebben er een film van gemaakt.

Omdat zondag de Oscars worden uitgereikt was deze vrijdag voor de vakantie de uitgelezen datum om onze film in première te laten gaan. Alle ouders zijn als genodigden komen kijken, de 16 meter lange rode loper lag vanaf de buitendeur tot boven bij de deur van onze klas. Er was een fotograaf van de krant en de regionale televisie heeft er in de journaaluitzending een behoorlijk item van gemaakt. Bovendien word ik als leerkracht zaterdagochtend 21 februari nog telefonisch geïnterviewd tijdens de live-uitzending van het lokale radiostation Drechtstad FM.

Tijdens de première is popcorn en limonade verkocht en de ouders konden tegen betaling een dvd bestellen met de film erop. Het geld dat hiermee is opgehaald (en dat was ruimschoots voldoende) wordt besteed aan een stoeptegel met lieveheersbeestje voor op ons schoolplein, zodat iedereen nog lang herinnerd kan worden aan ons project.

Op onze website van onze klas vindt u de foto's van deze zeer geslaagde middag: http://www.dehorizon.net/cgi-oic/pagedb.exe/show?no=791&fromno=504 (klik op de kleine fotootjes voor een grotere afbeelding)

Groetjes,
Groep 6 van CBS De Horizon uit Dordrecht