Sla inhoud over

Informatie over Kids tegen Geweld

Pesten gebeurt nog veel te vaak! Bijvoorbeeld: op school, op het sportveld of in je straat. Natuurlijk kunnen we daar samen wat aan doen! Als iedereen een beetje meehelpt, dan maken we samen een groot verschil. Weet je wie nog het meest aan het probleem kunnen doen? Jullie! Kinderen maken de toekomst. Dus ga aan de slag en doe je ding tegen pesten. Laat zien dat jij tegen pesten bent.

Kijk eens om je heen. In de straat, in de buurt, op de sportvereniging. Er zijn vast wel vriendjes en vriendinnetjes die net als jij een hekel hebben aan pesten. Samen kun je een KidsTeam beginnen en zelf iets doen tegen pesten. Lukt het niet om een KidsTeam bij elkaar te krijgen? Of misschien heb je daar wel helemaal geen zin in. Dan doe je het toch lekker zelf!
 
Je kan verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld een spandoek maken en dit ophangen, een lied of musical maken over pesten, iemand helpen die gepest wordt, een spreekbeurt in de klas houden, een krant tegen geweld maken en nog veel meer! Inspiratie opdoen? Voorbeelden van Kidsacties zie je hier!